Renovatie Baarhuisje

Historische Algemene Ledenvergadering Memento Mori Surhuisterveen

Het bestuur van begrafenisvereniging Memento Mori had veel nieuws te melden op de, drukbezochte, ledenvergadering van 10 mei j.l. Memento Mori Surhuisterveen heeft bewust gekozen voor een actieve communicatie naar de leden over alle aspecten rondom de uitvaart en het lidmaatschap van de vereniging. De recent uitgegeven nieuwsbrief is daar een voorbeeld van. In de praktijk blijkt, dat erg veel mensen niet weten hoe de zaken rondom een uitvaart en de begraafplaats precies geregeld zijn. Vaak gebeurt dit pas wanneer er daadwerkelijk sprake is van een overlijden.

Behalve de uitleg over de administratieve ontwikkelingen bij de vereniging werden ook de plannen gepresenteerd voor de restauratie van het Baarhuisje op de begraafplaats en de nieuwe aula in het gebouw De Bining naast de Doarpstjerke. Qua administratie is de vereniging op dit moment bezig met de inventarisatie van de rechthebbende van de graven. Een noodzakelijk proces voor de digitalisering van de begraafplaats. Op de website is meer informatie hierover te vinden.

Het Baarhuisje zal naast een grondige renovatie ook worden voorzien van een pantry met een toiletvoorziening. Tevens wordt het oorspronkelijke ontwerp weer in ere hersteld, waarbij onder andere de twee grote deuren in de voorgevel worden teruggebracht.

 

Door de realisatie van een nieuwe aula wordt in Surhuisterveen weer een situatie gecreëerd waarbij nabestaanden op een respectvolle wijze met elkaar afscheid kunnen nemen in een sfeervolle en intieme omgeving. De voormalige kerkeraadskamer in het gebouw De Bining zal daarvoor ingrijpend worden verbouwd.

 

Naar verwachting zullen de werkzaamheden begin volgend jaar allemaal zijn afgerond.